Tyck till
Talande webbLyssna

Avfall och återvinning

Illustration jordglob recycling

Här hittar du information om hur du sorterar ditt avfall, var det ska lämnas och vilka bestämmelser som gäller. Återvinn och återanvänd så mycket som möjligt och släng ditt farliga avfall på rätt ställe.

Aktuellt just nu

I samarbete mellan Värmdö kommun och KICKs gör vi det nu lättare för dig att göra rätt!

Från 1 februari 2019 kan du lämna in kosmetiskt avfall som du inte längre vill ha eller om det har blivit för gammalt till KICKs butik i Mölnvik. Många vet att batterier, färgrester och lysrör ska lämnas in till kommunens insamling av farligt avfall. Kunskapen om att resterna av vissa typer av skönhetsprodukter också klassas som farligt avfall är lägre. Det handlar till exempel om nagellack, hårborttagningsmedel, hår- och brynfärg, parfymer och sprayburkar. Dessa produkter ska varken hällas ut i toaletten eller slängas bland vanliga sopor.

Läs mer här 

Återvinningscentralen Brunns centrum

Vad händer med Återvinningscentralen Brunns centrum när Värmdö Bostäder börjar bygga hyreslägenheter men även ett torg och lokaler för centrumfunktioner så som service, verksamheter och handel? Återvinningscentralen kommer då att stängas och en tillfällig central kommer att öppnas i Ekobacken i området bakom Värmdö marknad. En ännu mer avancerad kretsloppscentral planeras i Kil.

Värmdö kommun samarbetar med Nacka kommun i ett projekt för att upprätta en kretsloppscentral i verksamhetsområdet Kil, på gränsen mellan Nacka och Värmdö kommun. Kretsloppscentralen är planerad att stå färdig under 2021.


Se en film om återvinning

 

Senast publicerad: 2019-02-15