Tyck till
Talande webbLyssna

Arbetsstipendium för konstnärlig verksamhet

Värmdö kommuns arbetsstipendium syftar till att ge konstnärer eller kulturarbetare möjlighet att under en begränsad tid arbeta med förnyelse och utveckling av sitt konstnärskap. Arbetet ska även bredda och stärka kulturlivet i kommunen.

Stipendiesumman är 100 000 kr och utdelas en gång per år. Summan kan fördelas till en kulturarbetare eller flera kulturarbetare i samverkan.

Hur söker jag?

Ansökan ska vara oss tillhanda senast 1 mars och utdelning sker i samband med nationaldagsfirande den 6 juni.

För att ansöka behöver du läsa igenom våra riktlinjer för att se att projektet ligger inom ramen för Värmdö kommuns arbetsstipendium. Ansök via e-tjänst på service.varmdo.se Uppleva och göra. Du ska bifoga tre bilagor som PDF-dokument. Bilagorna ska vara enligt följande, märkta med stipendium, namn och namn på projekt:

  • en obligatorisk projektbeskrivning enligt vår projektbeskrivningsmall, högst två A4
  • en obligatorisk utbildningsbilaga med examensbevis
  • en obligatorisk arbetslivsbilaga med vidimerat cv på högst en A4
  • frivilligt material i pdf-format med högst fem bilder

Stipendiat 2018

Anders Rydell tilldelas kultur- och fritidsnämndens arbetsstipendium för konstnärlig verksamhet på 100 000 kr.

Motivering

Anders Rydell har i sitt författarskap borrat djupt i antisemitismen och genom sina böcker nått internationell uppmärksamhet. I bokprojektet ”Stulen musik” skall han nu avsluta sin trilogi om nazisternas plundring av judisk kultur. Här med fokus på musik, noter och instrument. För att ”ge röst åt judiska överlevare och ättlingar och deras arbete för att återskapa sitt kulturliv”. Under senare år har antisemitismen ökat starkt i Sverige och Anders Rydells arbete blir allt viktigare. Demokratin och rättsstatens principer är inte en gång för alla säkrade utan måste hela tiden försvaras. Så också på Värmdö.

Senast publicerad: 2018-05-31

Kontakt

Värmdö kommun
Skogsbovägen 9–11, Gustavsberg
Postadress: 134 81 Gustavsberg
Telefon: 08-570 470 00

varmdo.kommun@varmdo.se

Ställ en fråga direktlänk till annan webbplats

 


Mer kontaktinformation