Tyck till

Fritid för dig med funktionsnedsättning

Två tjejer håller i rep på bro

Här hittar du information om aktiviteter och mötesplatser i Värmdö och i övriga Stockholmsområdet för dig som är i behov av extra stöd.

Prova på enkeljympa, att måla tavlor, spela schack eller musik! Här finner du olika vägar till informtion om vilka fritidsaktiviteter som finns. Vi hoppas att du hittar något som passar just dig!

Fritidsnätet

Fritidsnätet är en webbtjänst som samlar fritidsaktiviteter för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning i Stockholms län. Välkommen att hitta en aktivitet som funkar för just dig!

Fritidsnätets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Katalogen ”Kultur och fritid för alla”

Värmdö kommun har, tillsammans med Haninge, Nacka, Nynäshamn och Tyresö, tagit fram en katalog med kultur- och fritidsaktiviteter som finns i din närhet och som speciellt vänder sig till dig som behöver extra stöd. Nu kommer en ny utgåva som gäller till våren 2018.

Just nu håller vi på att uppdatera katalogen med aktiviteter för 2018-2020. Insamlingen görs via vårt formulär i självservice. Både nya och tidigare verksamheter är välkomna att anmäla aktiviteter till katalogen. Du hittar fomuläret här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Katalogen Kultur och fritid för alla, 2016–2018 

Katalogen finns att hämta i Kontaktcenter och på Värmdö bibliotek i Gustavsberg, Ingarö, Djurö och Hemmesta. Katalogen finns att läsa digitalt på varmdo.se/kulturochfritidstips, du kan också få katalogen hemskickad. Kontakta kultur-fritid@varmdo.se

Fritidsgårdar

Till Värmdös fritidsgårdar är alla ungdomar från årskurs sju eller tretton års ålder välkomna. Här finns en grundläggande värdering om att fritidsgårdar ska vara demokratiska mötesplatser och ge ungdomar ett respektfullt bemötande, oavsett kön, etnicitet, sexuell läggning eller funktionsförmåga.

Senast publicerad: 2018-01-26