Rådgivning - enskilt vatten och små avlopp

Planerar du att anlägga nytt avlopp, åtgärda befintlig anläggning eller har frågor om ditt dricksvatten? Då är du välkommen att kontakta vår VA-rådgivare för kostnadsfri rådgivning. De kan till exempel ge råd om lämpliga reningstekniker för din fastighet eller vägledning om vattenkvaliteten i din brunn.

VA-rådgivning

Vatteninfo Sverige AB har fått uppdraget att ge fastighetsägare i Värmdö kommun kostnadsfri rådgivning om småskaliga vatten- och avloppslösningar. Syftet med rådgivningen är att underlätta för dig vid renovering eller nybyggnation av en avloppsanläggning eller om du har problem med ditt dricksvatten.

Rådgivningen är fristående från kommunen, och både du som bor permanent i Värmdö och du som har ett fritidsboende är välkommen att boka tid för en timmes kostnadsfri rådgivning. Rådgivningen sker på vardagar framför allt per telefon, men det är även möjligt med personligt möte. Du kan välja att boka tid för telefonrådgivning om vatten eller avlopp.

Förbokad VA-rådgivning via telefon

Boka din rådgivningstid länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Personliga möten inställt tillsvidare

I och med skärpta restriktioner från Folkhälsomyndigheten kan du inte boka ett personligt möte. Samtliga möten sker digitalt och/eller via telefon. Se ovan hur du bokar en telefontid.

Rådgivning vid personligt möte

För dig som hellre vill träffa VA-rådgivarna vid ett personligt möte så kan du boka tid för att träffa dem i kommunhuset på torsdagar mellan kl. 09:00–17:00. Har du bokat en tid för personlig rådgivning men vill hellre ha rådgivningen per telefon? Mejla info@vatteninfo.com eller skriv i bokningen för ”rådgivning vid personligt möte” att du vill ha rådgivningen per telefon istället.

När du besöker VA- rådgivarna kan du ta med dig handlingar från ditt ärende till besöket om du vill. VA- rådgivarna har inte tillgång till kommunens diarium.

Miljöinspektörerna som arbetar med avloppsfrågor tar även emot drop-in besök i kommunhuset på torsdagar (jämna veckor) mellan kl. 14:00–17:00, du behöver inte boka tid för detta.

Boka din rådgivningstidlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Drop-in

Hur kan du förbereda dig inför mötet?

 • Om du har fått hem ett informationsbrev, ett beslut eller liknande, ta gärna med det. Observera att VA-rådgivarna inte har tillgång till alla kommunens program.
 • Ta gärna reda på vilken avloppslösning som finns på din fastighet idag.
 • Läs gärna igenom våra riktlinjer

  Riktlinjer - små avlopplänk till annan webbplats
 • Läs gärna våra vanliga frågor och svar – kanske finns det redan svar på din fråga

  Frågor och svar - små avlopplänk till annan webbplats
 • Ansökan om små avlopp

  Ansök - små avlopp