Tyck till
Talande webbLyssna

Förpackningar, tidningar och kläder

Återvinningsstation för förpackningar, tidningar och kläder

Då du källsorterar dina förpackningar, tidningar och kläder bidrar du till en minskad miljö- och klimatpåverkan. Du gör det på återvinningsstationerna som finns utplacerade på ett 20-tal platser i kommunen.

Det är Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) som driver återvinningsstationerna.

Sök din närmaste återvinningsstation i Värmdö på Förpacknings- och Tidningsinsamlingens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Städning och felanmälan

Vid återvinningsstationerna i kommunen är det Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) som har ansvaret för städning.
Tycker du att det ser skräpigt ut eller om en behållare behöver tömmas? Då kan du felanmäla det till FTI på ftiab.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lämna dina begagnade kläder och skor på dessa återvinnings-stationer:

Myrorna

Gustavsberg:
Parkeringen centrum, Coop Charlottendal, Holmviksskogen Fyren, Munkmora, Farstaviken, Lugnet, Styrmannen Björnskogsvägen, Gamle Svartens Väg 

Mölnvik:
Lidl 

Ingarö:
Brunns centrum, Långvik Långviksvägen

Human Bridge

Gustavsberg:
Coop Charlottendal

Djurö och Stavsnäs:
Djurö Björkås, Stavsnäs vinterhamn, ICA Stavsnäs, Djurö ÅVC

Hemmesta:
Hemmesta centrum, Hemmesta vägskälet, Södra Kopparmora, bussvändplatsen

Mer information finns på Human Bridgelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Myrornaslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hemsidor.

Återvinneriet - utbildning via FTI 

Gå en återvinnarutbildning genom Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

Genom en ny digital utbildning ”Återvinneriet” kommer du kunna få unika kunskaper i hur återvinning av förpackningar och tidningar sker och dessutom få diplom eller intyg som visar din kunskap.

Läs mer på ftiab.se/atervinnerietlänk till annan webbplats.

Synpunkter

Har du synpunkter på återvinningsstationerna, kontakta Förpacknings- och Tidningsinsamlingens kundtjänst telefon 0200-880311 eller skicka e-post till: varmdo@ftiab.se.

Det finns även mer information på Förpacknings- och Tidningsinsamlingenslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hemsida.

Senast publicerad: 2019-10-23