• Vattenläcka
    21.22 Vattenläcka på grund av sprucken vattenledning.Läckan är nu lokaliserad och det ser inte ut att bli någon större påverkan. Arbetet beräknas vara klar klockan 00:00 inatt.Stora delar av Värmdö kan uppleva lågt tryck samt att brunt vatten kan förekomma. För löpande information följ alltid varmdo.se
    Mer information

Bildarkiv

Värmdös bildarkiv har nu flyttats till Digitalt Museum för att bli mer tillgängligt. Flytten innebär att det blir lättare att hitta och söka bland bilderna men också lättare att ladda ner och använda.

Värmdö kommun förfogar idag över ett bildarkiv omfattande uppskattningsvis c:a 50 000 fotografiska bilder. Bildarkivet kommer ursprungligen från Gustavsbergs Porslinsfabrik och överfördes till kommunen 2005. Bilderna skildrar liv och arbete i fabriken och i samhället, alltifrån mitten av 1800-talet till senare delen av 1900-talet. Detta bildarkiv utgör därför ett omistligt kulturarv av stort lokalt, nationellt och även till viss del internationellt intresse. 

I dagsläget finns c:a 3700 bilder i det digitala arkivet, vilket motsvarar knappt 7 % av den totala bildmängden. Det är förstås vår ambition att göra betydligt fler bilder sökbara på nätet.

Värmdö kommuns bildarkivlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Flera arkiv för Värmdöbilder

Flera av hembygdsföreningarna i Värmdö fövaltar egna bildarkiv, några av dem kan besökas digitalt på Länsmuseets plattform Kollektivt kulturarv.

Kollektivt kulturarv - bildarkivlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ingarö hembygdsförenings bildarkivlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ingarö hembygdsförening föremålssamlinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Strömma hembygdsförenings bildarkivlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster