Talande webbLyssna

Projektledare

Moa Öhman

Vad jobbar du med?

Jag arbetar med övergripande planeringsfrågor i kommunen bland annat som projektledare för utvecklingen av Gustavsberg.

Vad har du för bakgrund?

Samhällsplanerarlinjen på Stockholms universitet.

Varför arbetar du på Värmdö kommun?

För att jag har ett väldigt roligt och stimulerande arbete där jag ständigt utvecklas i min yrkesroll. Jag har en chef som har vågat låta mig prova på och ta ansvar vilket jag är väldigt tacksam för. Dessutom trivs jag väldigt bra med alla jag arbetar tillsammans med.

Vad är viktigt för att du ska trivas på jobbet?

Bra kollegor och att det är ett öppet arbetsklimat där det finns utrymme för åsikter och där alla respekterar varandra trots olikheter. Dessutom tycker jag om när det är full fart.

Vad är det bästa med ditt jobb

Att det är en sådan bredd i min roll. Som samhällsplanerare får du arbeta med frågor som har betydelse för samhällets utveckling, allt ifrån bebyggelse, trafikfrågor, infrastruktur, till miljö och ekonomi. Det berör så många och på så många plan. I slutändan handlar det om hur vi kan skapa en miljö där människor trivs och kan få en fungerande livssituation med arbete, service, bostad och rekreation.

Spännande uppdrag just nu?

Jag deltar i något som heter Sverigeförhandlingen som är väldigt spännande. Sverigeförhandlingen arbetar på uppdrag av regeringen och deras uppdrag är bland annat att öka kollektivtrafiken, förbättra tillgängligheten och öka bostadsbyggandet i Stockholm. För kommunens del är det den östliga förbindelsen som är intressant. Det är en nord-sydlig ringled som gör att Värmdöbor kan ta sig från Värmdöleden till de norra delarna av stan utan att passera Slussen.

Vad skulle du säga till en som funderar på att söka jobb i Värmdö kommun?

Värmdö kommun är en förhållandevis liten kommun under stor utveckling. Det gör att det händer mycket och organisationen ständigt måsta anpassas till nya utmaningar. Det är inte alltid helt lätt men framför allt gör det kommunen till en väldigt rolig arbetsplats där finns stora möjligheter att utvecklas.

 

Senast publicerad: 2016-03-04

Kontakt

Värmdö kommun
Skogsbovägen 9–11, Gustavsberg
Postadress: 134 81 Gustavsberg
Telefon: 08-570 470 00
varmdo.kommun@varmdo.se Mer kontaktinformation