Tyck till
Talande webbLyssna

Kontaktperson

Att vara kontaktperson är ett uppdrag som innebär att du är stödkompis och medmänniska till ett barn, en ungdom eller en vuxen med en funktionsnedsättning eller social problematik.

Vad är en kontaktperson?

En kontaktperson är någon som umgås och hittar på aktiviteter med en annan person, som på så sätt får stöd i sin vardag.  Du kan vara kontaktperson till ett barn, en ungdom eller en vuxen med eller utan en funktionsnedsättning eller social problematik.

Kontaktpersonen fungerar som ett stöd och som en vuxen förebild. Du underlättar för den enskilde att leva ett självständigt liv genom att minska social isolering och är någon att uppleva nya saker tillsammans med. Framförallt ska du ha tid och engagemang för personer i en annorlunda situation.

Intresseanmälan

Vill du vara ett stöd till en annan medmänniska? Har du en stabil livssituation, engagemang för andra människor och möjlighet att ge av din tid till någon annan? Då är det dig vi söker.

Skicka in din intresseanmälan genom att klicka in på aktuell länk nedan och fyll i formuläret. Vi kommer att kontakta dig!

Vem kan bli kontaktperson?

Du behöver inte ha en särskild utbildning eller erfarenhet av socialt arbete för att ta uppdrag som kontaktperson. Det viktigaste är att man har tid och engagemang för ett barn, en ungdom eller en vuxen. Vi söker personer över 18 år med en välfungerande och ordnad livssituation.

​Hur går det till att bli kontaktperson?

Socialtjänsten gör en utredning av dig som kontaktperson och inhämtar i samband med denna, registerutdrag från polis- och socialregistret. När utredningen är klar och du är godkänd som kontaktperson görs en matchning mellan dig som kontaktpersonen och den enskilde.

Stöd och ersättning

Att vara kontaktperson är ingen anställning utan ett uppdrag. Ersättning betalas ut i form av en arvodes- och en omkostnadsdel.Senast publicerad: 2018-05-04

Kontakt

Värmdö kommun
Skogsbovägen 9-11,
Gustavsberg
Postadress: 134 81 Gustavsberg
Telefon: 08-570 470 00
varmdo.kommun@varmdo.se


Mer kontaktinformation