Talande webbLyssna

Ny i Sverige

Här finns information för dig som har beviljats uppehållstillstånd i Sverige och har flyttat till Värmdö kommun.  

Service till dig som är nyanländ

Den service som Värmdö kommun tillhandahåller är till för alla som är folkbokförda i kommunen. Det gäller till exempel barnomsorg och skola, utbildning för vuxna, bibliotek och stöd till äldre och personer med funktionsnedsättning.

Kommunen tillhandahåller också viss service speciellt för dig som är ny i Sverige och Värmdö. Här kan du läsa mer om vilken hjälp du kan få under tiden du etablerar dig i kommunen.

Bostad

Svenska för invandrare (sfi)

Jobb och försörjning

Drop in hos integrationshandläggare

Varje onsdag har våra integrationshandläggare drop-in för dig som är nyanländ till Sverige. Där finns även språkstöd på de vanligaste språken. På Drop-In kan du ställa frågor som handlar om din etablering i Värmdö.

Du behöver inte boka någon tid. När du kommer till kommunen finns det anmälningslista i kontaktcenter där du anmäler dig till din handläggare. Integrationshandläggarna tar sedan emot besökare i turordning.

Välkommen till drop-in på onsdagar kl. 13-15 i kommunhuset (Skogsbovägen 9-11, Gustavsberg)

Tolkhjälp

Om du inte talar eller förstår svenska har du rätt att få hjälp av en tolk när du har kontakt med svenska myndigheter. Berätta för den du ska träffa att du behöver tolkhjälp vid mötet, så får du hjälp med att boka tolk. 

Senast publicerad: 2019-03-07

Kontakt

Mer information

Dokument